|

Tesla fabrikasında yangın paniği

Tesla modelleri için otomobil bataryası üreten Gigafactory fabrikasında yangın çıktı. Kısa zamanda kontrol altına alınan yangın, üretimin bir süre aksamasına neden oldu. Tesla, geçtiğimiz Ağustos ayında Kaliforniya'nın Fremont bölgesindeki fabrikasında çıkan yangın haberiyle gündeme gelmişti.

Yeni Şafak
12:53 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
 Tesla Gigafactory, toplamda 500.000 metrekare operasyonel alan içerisinde,  200.000 metrakare kapalı üretim tesisinden oluşuyor.
Tesla Gigafactory, toplamda 500.000 metrekare operasyonel alan içerisinde, 200.000 metrakare kapalı üretim tesisinden oluşuyor.

Elon Musk’ın Tesla modellerine otomobil bataryası ve elektronik aksam üretmesi için Nevada Çölü’nün ortasına kurduğu Gigafactory fabrikasında geçtiğimiz Cumartesi günü yangın çıktı.

Tam kapasite ile çalışan fabrikanın soğutma borularının bulunduğu üçüncü katında nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Cumartesi günü geç saatlerde başlayan yangın sabaha karşı kontrol altına alında. Kısa sürede tahliye edilen fabrikada herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Yangının elektrik motorlarına ve bataryalara zarar verip vermediği bilinmiyor. Tesla yangının sebebini araştırmaya başladı.

Şirket, geçtiğimiz Ağustos ayında da Kaliforniya'nın Fremont bölgesindeki fabrikasında çıkan yangın haberiyle gündeme gelmişti.


#Tesla
#Gigafactory
#Yangın
6 yıl önce