|

Kendi telefonunu kullanan Trump dinleniyor mu?

ABD Başkanı Trump’ın kendi iPhone’unu kullanması büyük bir güvenlik sorunu olabilir. Güvenlik uzmanlarının uyarılarını dikkate almayan Trump, özel güvenlikli iPhone’lar verilmiş olmasına rağmen hala kendi telefonunu kullanıyor. Uzmanlar Çin ve Rusya’nın Trump’ın tüm telefon konuşmalarını dinliyor olabileceğini söylüyor.

Yeni Şafak
11:21 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:36 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump
Donald Trump’ın özel güvenlik önlemleri alınmış 2 adet telefonu olmasına rağmen kendisine ait olan iPhone’u ısrarla kullandığı öğrenildi.
’ın haberinde Trump’ın kendi telefonunu kullanması Rus ve Çinli casusların ABD Başkanı’nın tüm konuşmalarını dinlediği belirtiliyor.

Güvenlik uzmanlarına göre Çin ve Rusya casusları, Trump'ın arkadaşları, meslektaşları ve iş partnerleriyle olan konuşmalarını dinliyorlar. Trump'ın iPhone'larını kullanması istihbarat bilgilerini tehlikeye sokabileceği de belirtiliyor.

Rehberini aktaramadığı için kullanmıyormuş

Daha önce ABD Ulusal Güvenlik Teşkilatı tarafından kendisine verilen telefonları kullanması için defalarca uyarılan Trump bu uyarıları dikkate almıyor. Başkanın bu tutumunun asıl sebebinin rehberini NSA onaylı telefona aktaramaması olduğu söylentileri var.

Trump'a durumun ciddiyetini anlatamayan Beyaz Saray görevlileri en sonunda bu durumu basınla paylaştı. Kamuoyu baskısıyla Trump’ın geri adım atmasını ümit ediyorlar. Uzmanlara göre Trump'ın telefonlarını dinleyen Rusya ve Çin, yakın çevresine sızarak başkan üzerinde dolaylı yoldan nüfuz elde etmeyi amaçlıyor.

#Donald Trump
#iPhone
#Akıllı telefon
6 yıl önce