|

AKİM'den daha fazla hizmet

Bugüne kadar 367 bin vatandaşa hizmet veren AK İletişim Merkezi, AKİM yenilenen teknolojik altyapısıyla hizmet kapasitesini arttırdı

Yeni Şafak
00:00 - 6/01/2007 Saturday
Güncelleme: 17:47 - 6/01/2007 Saturday
Yeni Şafak
AKİM'den daha fazla hizmet
AKİM'den daha fazla hizmet

AK Parti Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz, AK Parti Genel Merkezi tarafından kurulan AK İletişim Merkezi hakkında bilgi verdi. AK Parti'nin tüm vatandaşlara 7 gün 24 saat açık kapısı olan AK İletişim Merkezi AKİM'in teknolojik alt yapısının yenilendiğini belirten Boyraz, bugüne değin 367 bin vatandaşa AKİM aracılığıyla hizmet sunulduğunu kaydetti.


Boyraz "Yeni teknolojik donanımla vatandaşlarımıza zaman ve mekân sınırlarını aşarak sunduğumuz hizmetin kalitesi arttırılmıştır. Yeni dönemde de başvurularınıza cevap vermenin memnuniyetini yaşamaktan kıvanç duyacağız." dedi. Boyraz telefon olarak Türkiye'nin neresinden olursa olsun o şehrin şehirlerarası telefon kodunu yazarak 444 25 44 numarayı çeviren vatandaşların AKİM'e ulaşabileceklerini söyleyerek www.akparti.org.tr/halklailiskiler adresinden de AKİM'e başvurulabileceğini kaydetti.


AK Parti'nin her türlü eleştiri ve öneriye açık olduğunu hatırlatan İl Başkanı Boyraz, şunları şöyle devam etti. "Sessiz yığınların sesi olan AK Parti'nin ancak milletimizin katkılarıyla ülkemizi daha güzel günlere ulaştırma imkânı olacaktır. Biz yola milletimizle çıktık. Biz milletimizin talep ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Amacımız kalkınmış ve mürevveh bir ülke bırakmak. Tabiiki bununla birlikte mutlu, sorunları çözülmüş, yarın diye bir endişesi kalmamış bir toplum oluşturma gayretindeyiz." Boyraz, bu amaçlar doğrultusunda AK Parti'nin bütün kapılarının, millete sonuna kadar acık olduğunu sözlerine ekledi.

17 years ago