|

Boydak: Kazakistan'la ilişkileri geliştirmeliyiz

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev ve beraberindeki heyet Kayseri Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Kayseri'den 10 sanayicinin Kazakistan'a ihracat yaptığını ama bunun yeterli olmadığını belirten Boydak, "Kazakistan ile olan ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz." dedi.

Cihan
00:00 - 12/03/2010 الجمعة
Güncelleme: 16:25 - 12/03/2010 الجمعة
Yeni Şafak
Boydak: Kazakistan'la ilişkileri geliştirmeliyiz
Boydak: Kazakistan'la ilişkileri geliştirmeliyiz

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'den 10 sanayicinin Kazakistan'a ihracat yaptığını ama bunun yeterli olmadığını belirterek, "Kazakistan ile olan ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz." dedi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev ve beraberindeki heyet Kayseri Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Kayseri'ye ilk defa geldiğini ve çok memnun kaldığını ifade eden Kazakistan Büyükelçisi Baghdad Amreyev, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek üzere böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, bu konuda Kayseri Sanayi Odası'nın desteklerinin son derece önemli olduğunu söyledi.


İŞADAMALIRINI YATIRIMA DAVET ETTİ

Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından hızlı bir ilerleme kaydettiğini anlatan Büyükelçi Amreyev, "Ülkemiz özellikle son dokuz yılda ciddi bir ilerleme kaydetti. Son altı yıl içerisinde yurt dışına 25 milyar dolarlık bir yatırım bile yaptık. Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi durumda. Bundan sonrada ikili ilişkilerimizi özellikle sizin katkılarınız ile daha da geliştireceğimize inanıyor, Kayserili sanayicileri Kazakistan'a yatırım yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.


SON YILLARIN YILDIZ ÜLKESİ

Kazakistan Büyükelçisini, ailesini ve diğer ekip arkadaşlarını Sanayi Odası'nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, dost ve kardeş ülke Kazakistan'ın son yılların yıldız ülkesi olduğunu belirterek, bu ülke ile ilişkilerin geliştirilmesinin her iki tarafın da hayrına olacağını söyledi. Avrasya'nın önemli bir ülkesi olan Kazakistan'dan, Kayseri olarak hem ithalat hem de ihracat yaptıklarını açıklayan Başkan Boydak, "Bizim 10 üyemiz Kazakistan'a ihracat yapmaktadır. Bu ilişkilerin şu anki geldiği nokta yeterli değil. Bu ilişkilerimizi artırarak sürdürmemiz gerekiyor. Bu ziyaret vesilesi ile ilişkilerimizin ekonomik anlamda daha da gelişeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Ziyarette, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev, Mustafa Boydak'a Kayseri'de fahri konsolosluk açılması için resmi bir teklifte bulundu. Başkan Boydak, bu konu üzerinde çalışacaklarını ve fahri konsolosluğun en kısa zamanda açılması için gayret göstereceklerini söyledi.


٪d سنوات قبل