|

BURSA'DA RENK CÜMBÜŞÜ

Bursa TÖMER'de Türkçe öğrenen 48 farklı ülkeden 400 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Yabancı öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Türkçe Bilim Sorumlusu Halil Çağlar, Asya, Pasifik ülkeleri, Ortadoğu, Afrika, Avrupa gibi bölgelerden öğrencilerle Bursa'ya renk cümbüşü yaşattıklarını kaydetti

Yeni Şafak
00:00 - 12/06/2012 Salı
Güncelleme: 17:49 - 12/06/2012 Salı
Yeni Şafak
BURSA'DA RENK CÜMBÜŞÜ
BURSA'DA RENK CÜMBÜŞÜ

Ankara Üniversitesi Tömer Bursa Şubesi'nde Türkçe öğrenen 48 farklı ülkeden 400 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda düzenlenen tören, İstiklal Marşı'nın yabancı öğrenciler tarafından okunmasıyla başladı. Törende Bursa Kent Konseyi'ni temsilen konuşan Cüneyt Acar, Bursa'da kültür mozaiğinin oluşmasına katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin son yıllarda dünya çapında daha fazla konuşulduğunu belirten Acar, buna paralel olarak Türkçe'nin de öneminin arttığını ifade etti. Bursa Kent Konseyi'nin bu tarz faaliyetlere her zaman destek olduğunu dile getiren acar, Kent Konseyi bünyesinde Yabancılar Çalışma Grubu olduğunu hatırlattı. Yüzlerce yabancı öğrenciye Türkçe eğitim veren Tömer'in önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Acar, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.

FARKLI KITALARDAN ÖĞRENCİLER BURSA'DA BULUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını temsilen katılan Abdullah Karadağ, diller, dinler, renkler uymasa da Türkiye ile diğer ülkeler arasında oluşan gönül köprüsü sayesinde insanların rahatça anlaşabildiğini ifade etti. Karadağ, Bursa'nın Kafkaslarda da Balkanlarda da götürdüğü hizmetlerle varlığı hissettirdiğini ifade etti.

Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi Türkçe Bilim Sorumlusu Halil Çağlar ise, Bursa'da 20 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyledi. Bu yıl 400 öğrenciye Türkçe öğrettiklerini ve gelecekte kendi kültürleriyle Anadolu kültürü arasında köprü vazifesi görmeleri için imkanları seferber ettiklerini belirten Çağlar, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Asya, Pasifik ülkeleri, Ortadoğu, Afrika, Avrupa gibi bölgelerden öğrencilerle Bursa'ya renk cümbüşü yaşattıklarını kaydetti.


KUTU KUTU KUTU
ÇOK ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SERGİLENDİ

Konuşmalarından ardından öğrenciler tarafından hazırlanan programa geçildi. Şiirlerin okunduğu, şarkıların söylendiği, tiyatro oyunlarının oynandığı, folklor oyunlarının oynandığı gecede öğrenciler unutulmaz bir gece yaşadı. Bursa Aikido ve Judo Spor Kulübü'nün de gösteri yaptığı törende, Fettahcan'ın 'Sana affetmek yakışır' adlı şarkısını okuyan Ganalı Edvin dinleyenlerden büyük alkış aldı. Yabancı öğrencilerin 'sağırın hasta ziyareti' adlı skeci izleyenleri kahkahaya boğarken, Togolu Mario, Filistinli Muaz, Afganistanlı Freydun ile Orta Afrikalı Marina ise seslendirdikleri şarkılarla beğeni topladı. Törende, yöresel danslarını oynayan Afganistanlı, Afrikalı ve Kafkaslı gençler de salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.


12 yıl önce