|

Siyasilerden Yeni Şafak'ın 15 Temmuz sayfasına tebrik

FETÖ’nün ihanetini Türkiye’ye ilk olarak duyuran Yeni Şafak, tarihi bir çalışmayla 15 Temmuz’un dijital kütüphanesini oluşturdu. 15 Temmuz'a dair tüm bilgilerin toplandığı site okuyucuların beğeni ve takdiriyle karşılandı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AK Parti'nin Grup Başkanvekilleri Turan ve İncesöz ile Kocaeli Valisi Güzeloğlu da, sosyal medya hesaplarından Yeni Şafak 15 Temmuz arşivinin önemine dikkati çekerek, teşekkür ettiler.

Yeni Şafak
13:08 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 16:28 - 27/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Eroğlu, Yeni Şafak 15 Temmuz sayfasını inceledi.
Bakan Eroğlu, Yeni Şafak 15 Temmuz sayfasını inceledi.

FETÖ'nün ihanetini Türkiye'ye ilk olarak duyuran Yeni Şafak, tarihi bir çalışmayla 15 Temmuz'un dijital kütüphanesini oluşturdu. Darbe girişiminin ilk 48 saati, 248 şehidin şanlı direnişi, söyleşiler, itiraflar, yüzlerce özel video, fotoğraf galerisi ve dosyadan oluşan dev çalışma okurlara açıldı. yenisafak.com/15temmuz adresinden yayın yapan sayfa ilk gün 300 bin okur tarafından ziyaret edildi.



Kamuoyunda büyük bir beğeniyle karşılanan site, sosyal medyada da birçok kullanıcı sayfanın önemine işaret etti.



"Destansı direnişi gelecek nesillere taşıyacak"


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Yeni Şafak'ın 15 Temmuz sayfasının, "İhaneti telin ederek destansı direnişi gelecek nesillere taşıdığını" aktardı. Kurtulmuş, "15 Temmuz, Anadolu topraklarının görmüş olduğu en büyük ihanet, Aziz Milletimizin en şanlı direnişidir. 15 Temmuz'u unutmayacağız. Bu karanlık çetenin ihanetini aklımızdan hiç çıkarmayacağız. Milletimizin cansiperane direnişi hafızamızda hep canlı kalacak. Yeni Şafak'ın 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi, ihaneti telin ederek destansı direnişi gelecek nesillere taşıyor. Bu kalıcı esere imza atan Yeni Şafak gazetesini kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medyadan Yeni Şafak'ın 15 Temmuz sayfasıyla ilgili açıklamada bulundu. Bozda, "Yeni Şafak 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi"çalışması nedeniyle Yeni Şafak Gazetesi'ni kutluyorum. 15 Temmuz'u


unutmayacağız/unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabı üzerinden Yeni Şafak'ın 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi için mesajını paylaştı. Çavuşoğlu, "'15 Temmuz Dijital Kütüphanesi' Milletin destanını daima hatırlatacak önemli çalışmalardan. Teşekkürler Yeni Şafak" dedi.







"15 Temmuz'u unutturmamak adına anlamlı bir çalışma"


Sayfayı inceleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kocaeli Valisi Hasan Güzeloğlu da, sosyal medya hesaplarından sayfayı paylaştı.



"15 Temmuz'u unutmayacak, unutturmayacağız" diyen Eroğlu, "Yeni Şafak gazetesini bu anlamlı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, "15 Temmuz dijital kütüphanesi; şehidlerimizin sayfası, kronolojik anlatım vs harika bir çalışma. Tebrikler" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İncesöz de sosyal medyadan Yeni Şafak'ı kutladı.

















  1. Erdoğan: Çok iyi proje
  2. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNR Kitap Fuarı Ana Medya Sponsoru Albayrak Medya'nın standına gelerek Yeni Şafak'ın 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi'ni inceledi. Darbe gecesinin dakika dakika anlatıldığı portalı Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca'nın sunumuyla inceleyen Erdoğan, haber ve görüntüleri takip etti. Alanında bir ilk olan portalı ilgiyle izleyen ve beğenisini ifade eden Erdoğan, “Çok iyi bir proje olmuş" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Başkanvekili Nuri Albayrak, Yeni Şafak ve tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca ile Reklam Piri Genel Müdürü Abdullah Hanönü eşlik etti. Erdoğan, Albayrak Medya standındaki dergiler hakkında da Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'tan bilgi aldı. Erdoğan ayrıca Albayrak Medya bünyesinde yayınlanan Gerçek Hayat, Derin Tarih, Cins, Lokma, Derin Ekonomi ve Nihayet dergilerini de inceledi.



#Yeni Şafak
#15 Temmuz
#FETÖ Darbe Girişimi
7 yıl önce