|

60 bin Türkmen Münbiç'i bekliyor

Yıllarca terör örgütü PKK işgali altında yaşam mücadelesi veren Türkmenler, TSK’nın Münbiç’e yönelik harekatını sabırsızlıkla bekliyor. PKK baskısıyla 40 bini göç etmek zorunda kalan 60 bin Münbiçli Türkmen, bölgenin terörden temizlenmesi ardından evine dönecek. Türkmen komutan Zekeriya Karslı, “PKK halkı göçe zorladı” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 27/12/2018 الخميس
Güncelleme: 02:22 - 27/12/2018 الخميس
Yeni Şafak
Hatay'daki zırhlı personel taşıyıcılar ile tank yüklü askeri araçlar, Kilis'e doğru hareket etti.
Hatay'daki zırhlı personel taşıyıcılar ile tank yüklü askeri araçlar, Kilis'e doğru hareket etti.

Münbiç’e yönelik harekâtı bölgede yaşayan Türkmenler sabırsızlıkla bekliyor. ÖSO’ya bağlı Cephet’ül Şam’ın Münbiç doğumlu Türkmen komutanı Zekeriya Karslı, “Yıllardır halkımızın görmediği işkence kalmadı. Terör örgütü Münbiç’e yerleşmeden önce 25 köyde 60 bin Türkmen yaşıyordu. Önce DEAŞ, ardından PKK bölgeye yerleştirildi. Baskı ve saldırılardan dolayı 40 bin Türkmen köylerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı. Bir kısmı ise zorla evlerinden atıldı. Boşalan evlerin tamamı terör örgütü yuvası haline getirilerek kıymetli tüm eşyalar yağmalandı” dedi. İşgal sonrası Münbiç’te yaklaşık 20 bin Türkmen’in kaldığını söyleyen Karslı, şunları söyledi:


ÖRGÜT BASKI YAPIYOR

“Türkmenler Münbiç’in doğusunda yer alan Avşariye, Hamam es-Sağır, Tival, Kabr Aymu, Mugiret, Hillo, Hacer el-Abyad köylerine sıkışmış durumda. Terör örgütü kendilerine katılmaları ve saflarında savaşmaları için her gün baskı yapıyor. Türkmen halkı ise bunu reddederek Türkiye ve ÖSO’nun yanında yer aldıklarını bildiriyor. Çoğu Türkmen, PKK’nın yuvalandığı noktaları terk ederek diğer bölgelere yerleşmek zorunda kaldı. Örgüt, halkı göç etmeye zorladı. Yoksa Türkmenler PKK için çalışmaya zorlanacaklardı. TSK ve ÖSO’nun müdahalesi sonrası bölge teröristlerden temizlenecek ve göçe zorlanan Türkmenler yeniden köylerine dönecek. Türkmenler Türkiye ve ÖSO’yu Münbiç’te görmek istiyor.”

#Münbiç
#TSK
#Harekat
#PKK
#Türkmenler
٪d سنوات قبل