|

Tercihim tabii ki Türkiye olur

Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek için Volkswagen-Porsche Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Hück ile dünya şampiyonu Türk asıllı boksör Fırat Arslan, 24 Kasım'da dostluk maçına çıkacak. Bugünün Almanya’sını Türklerle birlikte inşa ettiklerini söyleyen Hück, "Suudi Arabistan’la iş yapmaktansa tabii ki Türkiye... Çok açık. Türkiye’nin bir elçisi olmak istiyorum. Hiç para istemiyorum sadece çay istiyorum" dedi.

Mesude Demirhan
04:00 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:50 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Uwe Hück ile Fırat Arslan, 24 Kasım'da dostluk maçına çıkacak.
Uwe Hück ile Fırat Arslan, 24 Kasım'da dostluk maçına çıkacak.

Volkswagen-Porsche Yönetim Kurulu Üyesi ve Porsche İşçi Sendikası Başkanı Uwe Hück ile dünya şampiyonu Türk asıllı boksör Fırat Arslan, Türk-Alman dostluğu için 24 Kasım'da "Sadece ringde dövüşebilirsiniz" sloganı ile İstanbul’da dostluk maçına çıkacak. Maçının sponsoru olan Orka Holding’in İstanbul’daki merkezinde bir araya gelen Hück ve Arslan; dostluk mesajı verdi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun rakipleri bir araya getirdiği toplantıda konuşan Volkswagen-Porsche Yönetim Kurulu Üyesi ve Porsche İşçi Sendikası Başkanı Uwe Hück, "Biz iki sporcu olarak Türkiye-Almanya ilişkilerini düzeltmeye karar verdik. Türkler ve Almanlar olarak ringde dövüşebiliriz ama ringin dışında hiçbir yerde kavga edemeyiz. Türkiye AB'ye aittir, AB de Türkiye'ye..." dedi.

SÜRPRİZ YATIRIM PLANI

Almanya’da çalışan bütün Türklere teşekkür eden Hück, bugünün Almanya’sını Türklerle birlikte inşa ettiklerini söyledi. Uwe Hück, Türkiye ile Almanya’nın ticari ilişkileri konusunda, "Suudi Arabistan’la iş yapmaktansa tabii ki Türkiye... Çok açık. Türkiye’nin bir elçisi olmak istiyorum. Hiç para istemiyorum sadece çay istiyorum" diye konuştu. Hück, Türkiye’de bir Volkwagen fabrikası kurulması yönünde bir karar bulunup bulunmadığı sorusuna, "Bizim önümüzde bir planımız var ama şu anda söyleyemem. Lütfen, bu konuda sürprizi bekleyin. Söyleyebilirim ki uzun sürmeyecek" karşılığını verdi.

GELİRİ ÇOCUKLARA BAĞIŞLANACAK

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise, "Sadece ringde dövüşebilirsiniz" sloganı ile iki ülke arasında uzun yıllardır süregelen dostluk ilişkisine vurgu yapmayı hedefleyen ve bu kapsamda ilk boks müsabakasını mart ayında Almanya’nın Stuttgart kentinde yapan Hück ve Arslan’ın, ikinci maçı 24 Kasım Cumartesi günü Üsküdar Çavuşdere Spor Sarayı’nda gerçekleştireceğini bildirdi. Orakçıoğlu, dostluk maçının gelirlerinin Emine Erdoğan'ın Fahri Başkanı olduğu Geleceğimizin Çocukları Vakfı’na bağışlanacağını söyledi. Almanya’da şimdilik 5 mağazaları bulunduğunu dile getiren Orakçıoğllu, Almanya pazarında etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Orakçıoğlu, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin önemine dikkati çekmek ve iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek adına yapılan bu güzel organizasyona önayak olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını dile getirdi.

“Alman ismi teklif edildi ama reddettim”

Dünya şampiyonu Türk asıllı boksör Fırat Arslan ise, “Türkiye tarihinde bugüne kadarki tek dünya şampiyonuyum ama Almanya’da yaşadığım için Türkiye’de beni pek tanımıyorlar. Geçmişte kariyerimin daha hızlı ilerlemesi için bana Alman ismi almam teklif edildi ancak bunu reddettim. Türk kimliğimle gurur duyuyorum ve ülkemden asla vazgeçmem” dedi.

#Almanya
#Türkiye
#Ekononi
#Uwe Hück
6 yıl önce