|

7 Ocak 2019 Pazartesi gün sonu haberleri

ABD Başkanı Trump, Suriye'den çekilme konusunda bir fikir değişikliği olmadığını açıkladı. Milli Savunma Bakanı Akar, "TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı coğrafyayı, aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir" dedi. Mardin'de büyükşehirlere saldırı hazırlığındaki bir terörist 191 kilogram patlayıcıyla beraber yakalandı. 7 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:27 - 7/01/2019 понедельник
Güncelleme: 20:42 - 7/01/2019 понедельник
Yeni Şafak
7 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri
7 Ocak 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri

Trump: Suriye'den çekilme planında değişiklik yok

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme konusunda bir fikir değişikliği olmadığını açıkladı. Trump, "Suriye'den çekilme planıyla ilgili yaptığım ilk açıklamalarda bir değişiklik yok" vurgusunu yaptı.


Türk ve Yunan polislerinden ortak operasyon

Türk ve Yunan narkotik polislerince Yunanistan'ın Pire Limanı'nda düzenlenen operasyonda, bir konteynerde çok miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucu hapların konteyner içerisindeki kurşun bloklar içine gizlendiği tespit edildi. Söz konusu uyuşturucuya ilişkin istihbaratın Türk güvenlik güçlerince elde edildiği ve Yunan makamlarıyla paylaşıldığı öğrenildi.


Hulusi Akar: Mücadelemiz PKK/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerledir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı coğrafyayı, aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir" dedi. Akar, "Bizim mücadelemiz, bölgede başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlerledir" ifadelerini kullandı.


Velayet davalarında sabıka kaydı şart olmalı

Hatay'da babası tarafından ders çalışmadığı gerekçesiyle dövülerek vahşice öldürülen 6 yaşındaki Mertcan Yılmaz'ın ölümü yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Çok sayıda sabıkası olan babaya çocuğun velayetinin verilmesini değerlendiren uzmanlara göre Mertcan olayı bir dönüm noktası olarak kabul edilmeli ve bundan sonraki tüm velayet davalarında anne ve babanın adli sicil kaydına bakılması zorunlu olmalı.


Sözelciydi sayısalcı oldu: Bana elektrik çarptıktan sonra kafam çalışmaya başladı

Şanlıurfa’da hamal olarak çalıştığı sırada elektrik akımına kapılan 19 yaşındaki genç Abdüsselam Çiçekçi, hayatının tamamen değiştiğini söyledi. Sözelci olduğunu belirten Çiçekçi, "Bana elektrik çarptıktan sonra kafam çalışmaya başladı. Ondan sonra matematiğe yöneldim. Bu sanayi elektriği 38 bin volttur. Bana sahip çıkmalarını istiyorum. Dünyayı alt üst edebilecek bir projem var. 8 yıldır bu projenin üzerinde çalışıyorum" diyerek yetkililerden destek istedi.


Büyükşehirlere saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı

Mardin'in Suriye sınırına yakın Şenyurt Mahallesinde metropol illerde terör saldırılarında kullanılmak üzere hazırlanan 191 kilogram patlayıcı ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.


Palu ailesi hakkında Bakanlık harekete geçti

Müge Anlı'nın televizyon programında katıldıkları yayının ardından Türkiye'nin en çok konuştuğu olaylardan biri olan 'Palu ailesi' hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Aile üyelerinin uzman psikologlar eşliğinde yaşanan süreci bir kez daha bakanlık yetkililerine anlattığı öğrenilirken, ailenin 3 çocuğunun bakanlık tarafından korumaya alındığı öğrenildi. Öte yandan Palu ailesinin bahsettiği yerde yapılan kazıda kemik parçası bulundu.


Sisi verdiği röportajı yayından kaldırmak için elinden geleni yaptı

ABD kanalı CBS'nin "60 Dakika" programına röportaj veren Mısır'ın darbeyle gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, röportajın yayınlanmaması için yoğun bir çaba sarf etti. Röportajı gerçekleştiren gazeteci ve prodüktör konuyla ilgili açıklama yaparak, "Sisi, röportaj öncesinde bizden soruların yazılı olarak gönderilmesini istedi." diye konuştu.


İstanbul Havalimanı otoparkı 2 ay ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim 2018'de resmi açılışı gerçekleştirilen ve 31 Ekim'de tarifeli seferlerin başladığı İstanbul Havalimanı'nın otoparkları, şubat ayı sonuna kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek.


Samsun açıklarında Panama bayraklı gemi battı

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Samsun açıklarında (77 mil) uzaklıkta, Panama bayraklı bir geminin battığına dair gemiden tehlike sinyali alınması üzerine söz konusu gemiye yapılan kurtarma çalışmalarında 7 mürettebat sağ kurtarıldı, 6 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.


Binali Yıldırım: Ülkemiz kazansın istiyoruz

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım, "31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz. Ülkemiz kazansın istiyoruz" dedi.


Mustafa Uslu: Vatanıma hakaret etmeyi kabul etseydim Oscar vereceklerdi

Ayla filmindeki uluslararası başarısıyla dikkatleri üzerine çeken yapımcı Mustafa Uslu, Oscar'ı elinin tersiyle nasıl ittiğini anlattı. Ülkesine yönelik kötü ifadeler kullanmasını karşılığında Oscar'ı vereceklerini söylediklerini belirten yapımcı Uslu, "Eğer ben o konuşmayı yapsaydım, biz Oscar'ı almıştık. Ama ben hayatım boyunca, ne bayrağıma, ne vatanıma, ne milletime asla ihanet etmem" dedi.


Gabon'da askeri darbe bastırıldı

Gabon ordusundan bazı askerler, ulusal radyodan darbe bildirisini okudu. Yaklaşık 2,5 saat sonra cuntacı askerlerin yakalandığı açıklandı.


Mars Grup dediğini yaptı: Yeni Cem Yılmaz'ı buldu

Yapımcı ve sinema işletmecileri arasındaki tartışmada geri adım atılmazken Mars Grup'un "yeni Cem Yılmaz'lar çıkarırız" ifadesi gündeme oturmuştu. 18 Ocak'ta Cem Yılmaz'ın Karakomik Filmler'i vizyona girecekti. Filmi geri çeken Cem Yılmaz'ın yerine yeni bir yapım getirildi. O tarihte Üç Harfliler: Adak isimli film izleyici ile buluşacak.


Bankalar Birliği: Kulüplerin borçlarının devredilmesi söz konusu değil

Türkiye Bankalar Birliği, Ziraat Bankası'nın futbol kulüplerinin tüm borçlarının yapılandırılacağı iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, "Futbol kulüplerimizin borçlarının bir bankaya devredilmesi söz konusu değil" ifadelerine yer verildi.


Hidayet Türkoğlu: Kanter'in söyledikleri akıl dışı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, FETÖ’cü Enes Kanter’in; ‘Türkiye tarafından öldürülmekten korktuğum için Londra’ya gidemeyeceğim' sözlerine sert çıktı: Söz konusu şahıs akıl yoksunu gerekçeler ve siyasi söylemlerle gündeme gelmeye çabalamaktadır.


Onur Kıvrak Trabzonspor ile olan sözleşmesini feshetti

Trabzonspor'da günlerdir merak edilen Onur Kıvrak meselesi çözüme kavuştu. Antalya kampına götürülmeyen ve takımda düşünülmeyen oyuncu, yönetimle anlaşarak sözleşmesini feshetti.

#Trabzonspor
#Onur Kıvrak
#Hidayet Türkoğlu
#FETÖ
5 лет назад