|

Rol arkadaşı Filistin'i desteklediği için Çığlık 7'den kovulmuştu: Jenna Ortega da ayrıldı! Gazze için bağış linki paylaştı

Filistin'i desteklediği gerekçesiyle Çığlık 7 filminin kadrosundan çıkarılan Melisa Barrera'nın ardından Jenna Ortega da kontratını sonlandırdı. Jenna Ortega’nın Wednesday dizisiyle takvim uyuşmazlığı sebebiyle yapımdan ayrıldığı iddia edildi. Ancak Ortega'nın sosyal medya hesabından Gazze'ye bağış link paylaşması, ayrılma sebebi olarak rol arkadaşının filmden çıkarılmasına tepki olarak yorumlandı.

Seren Som
12:04 - 23/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 23/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
 Jenna Ortega-Melissa Barrera
Jenna Ortega-Melissa Barrera

Terör devleti İsrail'in Gazze'de imza attığı katliama tüm dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken, Filistin'e destek mesajı paylaşan ünlülere de 'antisemitist' damgası vuruluyor.

Son olarak, "Scream" (Çığlık) serisinin yıldızı, 33 yaşındaki Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, Filistin'i destekleyen Instagram mesajlarının ardından Çığlık 7 filminin kadrosundan çıkarıldı.

Ünlü isim, paylaşımlarında kendisinin de Meksika'dan geldiğini, Filistin'in ve Meksika'nın bağımsız birer devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini kaydetti. Barrera, 'bizi gömmeye çalıştılar, bizim birer tohum olduğumu bilmiyorlardı' ifadelerini kullandı.

Kovulma kararı sonrası ilk açıklama: Konuşmaya devam edeceğim

Barrera, Instagram hesabında "Çığlık 7" filminin kadrosundan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaşımında, antisemitizm ve Müslüman karşıtlığını (İslamofobi) kınadığını vurgulayan Barrera,
"Bu dünyadaki her insan, din, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim veya sosyo-ekonomik statüsü ne olursa olsun, eşit insan haklarını, saygınlığı ve elbette özgürlüğü hak ediyor"
dedi. Barrera,
"Hiçbir yönetim organının eleştirinin üzerinde olmaması gerektiğine" inandığını bildirerek, "Sesimi duyurma ayrıcalığı sağlayan bir platforma sahip olmanın sorumluluğunu hissediyorum ve bu nedenle bunu, önemsediğim konular hakkında farkındalık yaratmak ve ihtiyacı olanlara sesimi duyurmak için kullanmaya çalıştım. En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya, barış ve güvenliği, insan hakları ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğim. Sessizlik benim için bir seçenek değil."
ifadelerini kullandı.

Jenna Ortega da ayrıldı: Bahane inandırıcı bulunmadı

Barrera’nın ardından serinin bir diğer başrolü Jenna Ortega’nın yeni filmde yer almayacağı öğrenildi.

Ortega’nın Netflix yapımı Wednesday'ın çekim takvimi uyuşmazlığı nedeniyle yapımdan ayrıldığı belirtildi.

Ancak, bu gerekçe, Barrera’nın kovulmasından bir gün sonra geldiği ve Ortega'nın geçmişte Filistin'e destek veren paylaşımlar yapması nedeniyle sosyal medyada inandırıcı bulunmadı.

Gazze'ye bağış linki paylaştı

Jenna Ortega, Çığlık 7'nin yapımından ayrılma kararının ilan edilmesinin ardından Instagram hesabından Gazze'ye bağış için bir link paylaştı. Ortega'nın bu hamlesi, 'rol arkadaşının çıkarılmasına tepki için ayrıldı' iddialarını daha da güçlendirdi.






#Jenna Ortega
#Filistin
#İsrail
#Çığlık 7
#Melissa Barrera
5 ay önce