|

Tuvalete giren piton yaşlı kadını ısırdı

Avustralya'nın Brisbane kentindeki bir evin tuvaletine giren halı pitonu yaşlı bir kadını ısırdı. 1.5 metre uzunluğunda olan piton 59 yaşındaki Helen Richars'ın küçük yaralar almasına sebep olurken, yılan yakalayıcısı Jasmine Zeleny, yılanların susuzluk nedeniyle klozetlere girdiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:52 - 25/01/2019 Cuma
Güncelleme: 11:01 - 25/01/2019 Cuma
Diğer
1.5 metrelik yılanın susuzluk nedeniyle klozete girmiş olabileceği söylendi.
1.5 metrelik yılanın susuzluk nedeniyle klozete girmiş olabileceği söylendi.

59 yaşındaki Helen Richards bir akrabasının evinde tuvaleti kullanmak istedi. Kadın, klozete önceden giren yılan tarafından ısırıldı. Richards'ın 1.5 metre uzunluğunda olduğu belirtilen yılanının saldırısından küçük yaralarla kurtulduğu bildirildi. Keskin bir dokunuş hissettiğini ifade eden yaşlı kadın "Uzun boyunlu, kaplumbağaya benzer bir şey klozetin içine geri çekiliyordu" ifadelerini kullandı.

Courier Mail'in haberine göre, klozeti kapattıktan sonra yılan yakalayıcısı Jasmine Zeleny'i aradığını dile getiren Richards, vücudundaki ısırık yaralarının antiseptikle tedavi edildiğini sözlerine ekledi.


Susuzluktan klozete giriyorlar

Klozetteki yılanı çıkartan Jasmine Zeleny, susuz kalan yılanların klozetlere girmesinin bölgede yoğun şekilde yaşandığını hatırlatarak klozetlerin oturulmadan önce kontrol edilmesini istedi. Klozetlerde yılan gördükten sonra sifonun çekilmemesi gerektiğinin altını çizen Zeleny, "Kesinlikle sifonu çekmeye kalkışmayın. Çünkü yılan borulardan tekrar geri gelebilir. Müdahale etmeyip kendi haline bırakın ve sonra bir yılan yakalayıcısı gelip yılanı alabilir" dedi.

Avustralya'nın doğu kıyıları boyunca yaygın olarak görülen halı pitonu türü yılanların zehirsiz olduğu biliniyor ancak insanları ısırması durumunda tetanoz tedavisine ihtiyaç duyuluyor.

#yılan
5 yıl önce